Tacopaj

10.08.2019

Experimenterandet i köket fortsätter! Igår testade jag att göra tacopaj med pajdeg gjord på kikärtsmjöl! Kikärtor är rikt på protein, fibrer och mineraler. Med några få justeringar blir pajen protein och näringsrik! köttfärsfyllningen är gjord på nötfärs och hemmagjord tacokrydda. Till krämen  ovanpå köttfärsen valde jag lättcremefraiche, kvarg och lättmajonäs samt en mager ost. Inspiration och recept från @koststudion.

Här kommer receptet:

Pajdeg

170g kikärtsmjöl (knappt en halv påse risenta)

2msk olivolja

1,5dl vatten

en nypa salt

Blanda alla ingredienser i en matberedare och mixa ihop till en deg. Var försiktig med vattnet. Häll i lite i taget tills det bildas en deg. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda i ugnen 10 min i 200grader. 

Köttfärsfyllning

400g nötfärs

1msk olivolja

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1msk tomatpure

3-4 msk tacokrydda (jag använde hemmagjord kryddmix)

Bryn nötfärs, lök och vitlök på medelvärme. Tillsätt tacokrydda och tomatpure och stek några minuter till. Fördela blandningen på pajskalet.

Krämen

1dl naturell kvarg

1dl lättcremefraiche

2msk lättmajonäs

1msk tomatpure

1 vitlöksklyfta

salt och peppar

Garnering

Skivad paprika röd, gul och grön 

2 dl riven mager ost

Rör ihop alla ingredienser och fördela på köttfärsfyllningen. Lägg på skivad paprika och strö på osten och grädda pajen i ugnen 20-30 min 200grader. 

Servera med en krispig sallad och naturell kvarg eller lättcremefraiche! 


Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång