Tacopaj
![](https://9daba5f526.cbaul-cdnwnd.com/db851ff91ade3006eddd3a18918cb671/200000106-74546754f2/tacopaj2.jpg?ph=9daba5f526)
Experimenterandet i köket fortsätter! Igår testade jag att göra tacopaj med pajdeg gjord på kikärtsmjöl! Kikärtor är rikt på protein, fibrer och mineraler. Med några få justeringar blir pajen protein och näringsrik! köttfärsfyllningen är gjord på nötfärs och hemmagjord tacokrydda. Till krämen ovanpå köttfärsen valde jag lättcremefraiche, kvarg och lättmajonäs samt en mager ost. Inspiration och recept från @koststudion.
Här kommer receptet:
Pajdeg
170g kikärtsmjöl (knappt en halv påse risenta)
2msk olivolja
1,5dl vatten
en nypa salt
Blanda alla ingredienser i en matberedare och mixa ihop till en deg. Var försiktig med vattnet. Häll i lite i taget tills det bildas en deg. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda i ugnen 10 min i 200grader.
Köttfärsfyllning
400g nötfärs
1msk olivolja
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1msk tomatpure
3-4 msk tacokrydda (jag använde hemmagjord kryddmix)
Bryn nötfärs, lök och vitlök på medelvärme. Tillsätt tacokrydda och tomatpure och stek några minuter till. Fördela blandningen på pajskalet.
Krämen
1dl naturell kvarg
1dl lättcremefraiche
2msk lättmajonäs
1msk tomatpure
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
Garnering
Skivad paprika röd, gul och grön
2 dl riven mager ost
Rör ihop alla ingredienser och fördela på köttfärsfyllningen. Lägg på skivad paprika och strö på osten och grädda pajen i ugnen 20-30 min 200grader.
![](https://9daba5f526.cbaul-cdnwnd.com/db851ff91ade3006eddd3a18918cb671/200000107-400b241061/tacopaj.jpg?ph=9daba5f526)
Servera med en krispig sallad och naturell kvarg eller lättcremefraiche!