Syltkakor

Vad passar bättre än syltkakor denna vackra vårdag! Perfekt att baka tillsammans med barnen! Helt laktos och glutenfria.
Recept
16 kakor
Ingredienser:
3 dl ljus mjölmix (recept i tidigare inlägg söndagsfrukost)
2dl mandelmjöl
1 krm salt
1 krm bikarbonat
4 msk kokosolja
2 msk honung
1 äggula
1-2 msk vatten
1/2 dl chiasylt (recept i tidigare inlägg söndagsfrukost)
Gör så här: Blanda alla torra ingredienser i matberedare. Tillsätt kokosolja, honung, äggula och kör i matberedaren. Tillsätt vattnet lite i taget tills och kör i matberedaren tills den går ihop till en deg. Låt vil i kyl 30 min.
Dela degen i 16 delar och rulla ihop till små bollar. Platta till dem något. Lägg på bakplåtsklädd plåt. Gör en fördjupning i mitten av bollarna och fyll med chiasylten.
Grädda i ugn 175 grader 6-8 min. Låt svalna på galler.
Receptet kommer från boken smartare mat för hela familjen´av Eleonora von Essen.
Ha en fortsatt fin dag i solskenet!
/Mirre