Härliga sommarpajer!
![](https://9daba5f526.cbaul-cdnwnd.com/db851ff91ade3006eddd3a18918cb671/200000070-c2169c30ff/paj.jpg?ph=9daba5f526)
Till helgens utflykt gjorde jag dessa härliga smulpajer! Pajdegen är gjord på härliga sötmandlar, dadlar och kokos. Sötmandel är rikt på näringsämnen, protein och vitamin E. Är dessutom mjukgörande för huden.
Inspiration från boken energifyllda mellanmål av Erica Palmcrantz Aziz.
Smulpajer
Ingredienser:
4 minipajer
Pajdeg:
1 dl sötmandel
8 dadlar
1 dl riven kokos
2 dl havregryn
1 tsk salt
1 msk kokosolja
Fyllning:
3-4 dl bär frysta eller färska
1 msk sötströ
1 msk honung
Gör så här:
Mixa först sötmandel till ett mjöl. Tillsätt övriga ingredienser.Tillsätt eventuellt lite vatten tills det blir en deg. Tryck ut i minipajformar. (Jag använde engångs folieformar eftersom vi skulle ta med på utflykt). Spara 1/4 till att lägga ovanpå. Fyll skalen med valfri fyllning. Strö på sötströ och honung. Smula över pajdeg. Grädda i ugn på 175 grader i ca 15 min. Servera med vispad kokosgrädde, glass eller vaniljkvarg.
![](https://9daba5f526.cbaul-cdnwnd.com/db851ff91ade3006eddd3a18918cb671/200000071-df7c8e0779/pajer.jpg?ph=9daba5f526)