Härliga sommarpajer!

27.04.2019

Till helgens utflykt gjorde jag dessa härliga smulpajer! Pajdegen är gjord på härliga sötmandlar, dadlar och kokos. Sötmandel är rikt på näringsämnen, protein och vitamin E.  Är dessutom mjukgörande för huden. 

Inspiration från boken energifyllda mellanmål av Erica Palmcrantz Aziz. 

Smulpajer

Ingredienser:

4 minipajer

Pajdeg:

1 dl sötmandel

8 dadlar

1 dl riven kokos

2 dl havregryn

1 tsk salt

1 msk kokosolja

Fyllning:

3-4 dl bär frysta eller färska

1 msk sötströ

1 msk honung

Gör så här:

Mixa först sötmandel till ett mjöl. Tillsätt övriga ingredienser.Tillsätt eventuellt lite vatten tills det blir en deg. Tryck ut i minipajformar. (Jag använde engångs folieformar eftersom vi skulle ta med på utflykt). Spara 1/4 till att lägga ovanpå. Fyll skalen med valfri fyllning. Strö på sötströ och honung. Smula över pajdeg. Grädda i ugn på 175 grader i ca 15 min. Servera med vispad kokosgrädde, glass eller vaniljkvarg. 


Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång