Vårens första utefika!

Snabb äppelpaj med glass
Vårens första utefika! Äppelpaj i solskenet. Härliga kryddiga stekta äpplen, med frasiga smulor och glass! Ännu en favorit ur boken Smartare mat för hela familjen av Eleonora von Essen.
Recept
4 personer
Ingredienser:
Frasiga smulor:
1 dl havregryn
1 dl hackade mandlar
1 dl mandelmjöl
1 msk kokosolja
1msk honung
Gör så här: Smält kokosolja i en stekpanna. Lägg i alla ingredienser och ringla över honung. Stek på medelvärme under omrörning tills blandningen är gyllenbrun.
Stekta kaneläpplen:
Ingredienser:
4 äpplen
1 msk kokosolja
1/2 tsk kanel
2 krm vaniljpulver
2 krm ingefära
1 krm kardemumma
1 tsk sötströ
1 dl osötat äppelmos
Gör så här: Skala och skär äpplena i 2 cm tjocka klyftor. Stek bitarna i kokosoljan tills de precis får färg men inte blivit mjuka. Blanda sötströ, kanel, kardemumma, ingefära och vaniljpulver i en skål och häll över äpplena. Stek i ytterigare någon minut. Tillsätt äppelmoset, låt koka upp. Häll upp blandningen i fyra glas eller minipajformar. Strö över smulblandningen och skeda över glass. Jag hade sockerfri glass chokladkola från Nicks. Supergott!!
Ha en trevlig söndagkväll!
/MIrre