Vårens första utefika!

31.03.2019

Snabb äppelpaj med glass

Vårens första utefika!  Äppelpaj i solskenet. Härliga kryddiga stekta äpplen,  med frasiga smulor och glass! Ännu en favorit ur boken Smartare mat för hela familjen av Eleonora von Essen. 

Recept

4 personer

Ingredienser:

Frasiga smulor:

1 dl havregryn

1 dl hackade mandlar

1 dl mandelmjöl

1 msk kokosolja

1msk honung

Gör så här: Smält kokosolja i en stekpanna. Lägg i alla ingredienser och ringla över honung. Stek på medelvärme under omrörning tills blandningen är gyllenbrun.

Stekta kaneläpplen:

Ingredienser:

4 äpplen

1 msk kokosolja

1/2 tsk kanel

2 krm vaniljpulver

2 krm ingefära

1 krm kardemumma 

1 tsk sötströ

1 dl osötat äppelmos

Gör så här: Skala och skär äpplena i 2 cm tjocka klyftor. Stek bitarna i kokosoljan tills de precis får färg men inte blivit mjuka. Blanda sötströ, kanel, kardemumma, ingefära och vaniljpulver i en skål och häll över äpplena. Stek i ytterigare någon minut. Tillsätt äppelmoset, låt koka upp. Häll upp blandningen i fyra glas eller minipajformar. Strö över smulblandningen och skeda över glass. Jag hade sockerfri glass chokladkola från Nicks. Supergott!!

Ha en trevlig söndagkväll!

/MIrre




Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång