Saffransgranola
![](https://9daba5f526.cbaul-cdnwnd.com/db851ff91ade3006eddd3a18918cb671/200000191-2528325286/DA38745A-B044-45E4-B704-5D3950AA3504.jpeg?ph=9daba5f526)
![](https://9daba5f526.cbaul-cdnwnd.com/db851ff91ade3006eddd3a18918cb671/200000192-49e9649e99/C2EF22AB-43DE-4A48-9ECA-03C60D04602E.jpeg?ph=9daba5f526)
Det går inte att få nog av saffran! Julens viktigaste krydda men lika viktig att använda under alla årstider. En superkrydda inte bara för. smaken. Det sägs även ha en antidepressiv och lugnande effekt! Igår testade jag detta dyra guld i en granola efter eget recept.
Saffransgranola
ingredienser
4dl havregryn
2dl pumpafrön
1dl solrosfrön
1 dl hela linfrön
1dl helt bovete
2dl kokosflingor
3msk kokosolja
2-3msk honung
ssften från 1 citron
1,5 dl hackade mandlar
1dl russin
1påse hackade fikon
2pkt saffran 1g
Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser utom hackade fikon. Pressa citronen i en separat skål. Blanda ner saffran och honung i den pressade citronsaften. Häll över detta i torra blandningen tillsammans med kokosolja. blanda allt noga och häll ut på en bakplåtspapperklädd plåt. In i ugnen 150 grader i ca 25-30 min tills den är gyllenbrun. Låt svalna och blanda i hackade fikon. .
![](https://9daba5f526.cbaul-cdnwnd.com/db851ff91ade3006eddd3a18918cb671/200000195-e34afe34b1/DD336A42-4B56-4AF2-870B-B2681B56451F.jpeg?ph=9daba5f526)