Rödbetshummus

27.04.2019

Rödbetan är riktig supermat! Den innehåller höga halter av nitrat vilket ökar syreupptagningen i kroppen och gör att den behöver mindre syre. Kroppen kan använda syret mer effektivt  och man blir mer uthållig. Rödbetan innehåller dessutom mycket kostfiber vilket gör att man håller sig mätt längre. Därmed hålls blodsockret på en jämnare nivå. Detta minskar i sin tur sötsuget. Det här är bara några av många hälsofördelar med att äta rödbetor!

Ikväll testade jag att göra rödbetshummus. Den klassiska kikärtsröran fick en vacker röd färg med smak av rödbetor. Passade perfekt till kvällens grillning! 

Inspiration och recept från @mamma_pigg.

Rödbetshummus

ingredienser

1 paket (380gram)  kikärtor

3 kokta rödbetor

2 vitlöksklyftor

1msk tahini

1 tsk spiskummin

2 msk pressad citron

5 msk olivolja

salt och svartpeppar 

Gör så här:

Mixa kokta rödbetor, kikärtor vitlök, tahini, spiskummin, citron och  olivolja i matberedare till en jämn röra. Krydda med salt och peppar. 

Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång