Rödbetshummus
![](https://9daba5f526.cbaul-cdnwnd.com/db851ff91ade3006eddd3a18918cb671/200000069-0d3860e328/hummus.jpg?ph=9daba5f526)
Rödbetan är riktig supermat! Den innehåller höga halter av nitrat vilket ökar syreupptagningen i kroppen och gör att den behöver mindre syre. Kroppen kan använda syret mer effektivt och man blir mer uthållig. Rödbetan innehåller dessutom mycket kostfiber vilket gör att man håller sig mätt längre. Därmed hålls blodsockret på en jämnare nivå. Detta minskar i sin tur sötsuget. Det här är bara några av många hälsofördelar med att äta rödbetor!
Ikväll testade jag att göra rödbetshummus. Den klassiska kikärtsröran fick en vacker röd färg med smak av rödbetor. Passade perfekt till kvällens grillning!
Inspiration och recept från @mamma_pigg.
Rödbetshummus
ingredienser
1 paket (380gram) kikärtor
3 kokta rödbetor
2 vitlöksklyftor
1msk tahini
1 tsk spiskummin
2 msk pressad citron
5 msk olivolja
salt och svartpeppar
Gör så här:
Mixa kokta rödbetor, kikärtor vitlök, tahini, spiskummin, citron och olivolja i matberedare till en jämn röra. Krydda med salt och peppar.