Polentapudding med apelsin och ingefära
22.11.2019

Polenta består av grovmalda majskorn och används mycket i norra italien. Polenta är rikt på fibrer,aminosyror, mineraler och vitaminer. Det vanligaste tillagningsättet är att koka till en tjock gröt. idag experimenterade jag i köket och provade att göra en ljuvligt god efterrättspudding på polenta med smak av apelsin och ingefära. God som dessert men passar lika bra till mellanmål. Näringsrikt och gott!
Ingredienser:
2 flaskor propud vanilj
1,5dl polenta
3msk nicks sockerersättning
1/2 dl sockerfri apelsin/ingefärsmarmelad
3äggulor
3 vispade äggvitor
1 dl hackad mandel
Till garnering: 4 torkade fikon, apelsinskivor och nicks gammaldsgs vaniljglass.
Gör så här: koka upp propud vanilj tillsammans med sockerersättning. Häll i polentan och sjud tills det tjocknar till gröt. Låt svalna något. häll i äggulor , marmelad och vänd i hårt vispad äggvita.
Blanda i hackad mandel. Häll upp i bruleformar och in i ugnen 225 grader i ca 20 min.
Pudra på florsocker (jag använde sukrin melis) Garnera med apelsinskivor, glass och fikon.
Ät och njut!
/Mirre