Bönpasta carbonara
Häromdagen provade jag att göra en hälsosammare men inte sämre variant av pasta Carbonara. Den vita pastan byttes ut mot Kungsörnens bönpasta spagetti innehållande durumvete och härliga vita bönor från Öland! Den var riktigt god. Fläsket bytte jag mot god parmaskinka. Parmesanosten fick vara kvar.
Här kommer receptet:
Bönpasta Carbonara
2 port
200 g bönpasta spagetti
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
6 st soltorkade tomater
1 bit purjolök
6 skivor parmaskinka
1/2 dl riven parmesanost
2 ägg
1 dl milda mat extra 4%
persilja
salt
peppar
olivolja att steka i
Gör så här:
Koka pastan. Hacka lök, vitlök, soltorkade tomater och purjolök och bryn i stekpana med lite olivolja. Ugnsrosta parmaskinkan i 200g i ca 10 min tills den är knaprig. Blanda ägg, milda mat extra, parmesanost, salt och peppar. Blanda den stekta lökblandningen med pastan. Häll på äggsmeten och lägg på parmaskinkan. Strö på lite parmesanost och persilja.
Supergott!!
//Mirre