Ostkakans dag!
14.11.2019
![](https://9daba5f526.cbaul-cdnwnd.com/db851ff91ade3006eddd3a18918cb671/200000182-ba26dba26f/ostkaka.jpg?ph=9daba5f526)
Idag firar vi ostkakans dag. Så här när det närmar sig 1:a advent och jul slog vi till med en saffransostkaka bakad på krämig ricottaost! Supergott med vaniljkvarg och hallon till. Doftar ljuvligt i köket.
Receptet kommer från @bakasockerfritt
Saffransostkaka:
2 ägg
250 ricottaost
1 dl oatly matlagningsgrädde 13%
1/2 dl hackad sötmandel
1/2 dl mandelmjöl
1 1/2 msk sockerersättning
1 pkt saffran
1-2 droppar bittermandelarom
mandelspån att strö över.
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Klä en avlång brödform 1,5 liter med bakplåtspapper. Mixa alla ingredienser utom mandel. Häll i formen. Strö på mandelflarn och in i ugnen i ca 35 min.
Godast är den om den äts ljummen med hallon, kvarg eller vispgrädde till.