Mustigt bovetebröd med nötter, frön och dadlar
![](https://9daba5f526.cbaul-cdnwnd.com/db851ff91ade3006eddd3a18918cb671/200000151-5ef3f5ef41/m%C3%B6rkt%20br%C3%B6d.jpg?ph=9daba5f526)
Denna vecka har vi kört skåpsrensning här hemma! Hittade en påse med bovetemjöl som jag köpte för ett tag sen. Hade också en hel del glutenfria mjöler, fröer och honung. Testade att baka detta saftiga glutenfria bröd! Blev positivt överraskad över resultatet! Saftigt bröd med knaprig yta. Dessutom fiber och proteinrikt!
Här kommer receptet:
2dl havremjöl (tog havregryn och mixade)
1,5dl bovetemjöl
1 dl rismjöl
0,5dl potatismjöl
0,5tsk bakpulver
1msk fiberhusk
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl naturell kvarg. (går bra med naturell youghurt. Använde kvarg för att öka proteininnehållet)
1dl mandelmjölk
1/2 dl honung
1,5 dl grovhackade hasselnötter
1 dl solrosfrön
1 dl hackade dadlar
hasselnötter och pumpafrön att strö över brödet.
Sätt ugnen på 200 grader. Klä en avlång brödform med bakplåtspapper. Blanda alla torra ingredienser utom nötter, solrosfrön och dadlar. Rör i kvarg, mandelmjölk och honung. Blanda noga till en jämn smet. Vänd ner hasselnötter, solrosfrön och hackade dadlar. Häll i smeten i formen och plattta till limpan något. Strö på valfria nötter och frön. Sätt in längst ned i ugnen i ca 45 min. Skiva upp brödet när det svalmnat helt.
Det funkar även att ha russin, tranbär eller torkad frukt i brödet.
Lycka till med baket!
//Mirre