Mandelkladdkaka med hallonglasyr
Till fredagsmyset slog vi till med denna underbart goda kaka. Den är bakad på mandelmjöl och härlig hallonglasyr på. Helt gluten och laktosfri! Den påminner om mazariner i smaken. Dessutom innehåller den två oväntade ingredienser, nämligen kikärtor och kokt potatis! Hela familjen även barnen åt i stora lass! Kakan serverades med vaniljglass.
Här kommer receptet:
Mandelkladdkaka med hallonglasyr
Ingredienser:
200gram kokt kall potatis
190g konserverade kikärtor (ca 1/2 tetrapack)
1/2dl rapsolja
3 ägg
2dl rörsocker eller annan sötning. Jag använde Nicks use like sugar.
1/2 msk vaniljpulver
2 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
finrivet skal från 1 lime
saften från 1 lime
färska hallonoch några blad mynta eller citronmeliss till garnering
kokosolja eller olja till formen
Hallonglasyr
125g frysta tinade hallon
1 dl sukrin melis (sockerfritt florsocker)
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Smörj en springform (24cm) med kokosolja och bröa med kokosflingor
3 .Finriv potatisen. Häll av och skölj kikärtorna
4. Mixa kikärtor med olja i matberedare. Blanda mandelmjöl och bakpulver i en annan bunke.
5 .Vispa ägg, sötning och vaniljpulver pösigt med elvisp i en separat bunke.
6 .Blanda ner potatis, kikärtsmos, limeskal och limejuice och mandelmjölsblandningen i äggvispet.
7. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kakan svalna i formen.
Hallonglasyr
Mixa hallonen och pasera genom en finmaskig sil. Blanda med sukrin melis. Bred över kakan. Låt stelna i kylen en stund. dekorera kakan med hallon, Citronmeliss/mynta och sukrin mellis.
Servera med en klick grädde eller vaniljglass!
![](https://9daba5f526.cbaul-cdnwnd.com/db851ff91ade3006eddd3a18918cb671/200000154-5a2d65a2d8/kaka3.jpg?ph=9daba5f526)
Lycka till med baket och trevlig fortsättning på helgen!
//Mirre