Mandelkladdkaka med hallonglasyr

12.10.2019

Till fredagsmyset slog vi till med denna underbart goda kaka. Den är bakad på mandelmjöl och härlig hallonglasyr på. Helt gluten och laktosfri! Den påminner om mazariner i smaken. Dessutom innehåller den två oväntade ingredienser, nämligen kikärtor och kokt potatis! Hela familjen även barnen åt i stora lass! Kakan serverades med vaniljglass.


Här kommer receptet:

Mandelkladdkaka med hallonglasyr

Ingredienser:

200gram kokt kall potatis

190g konserverade kikärtor (ca 1/2 tetrapack)

1/2dl rapsolja

3 ägg

2dl rörsocker eller annan sötning. Jag använde Nicks use like sugar.

1/2 msk vaniljpulver

2 dl mandelmjöl

1 tsk bakpulver

finrivet skal från 1 lime

saften från 1 lime

färska hallonoch några blad mynta eller citronmeliss till garnering

kokosolja eller olja till formen

Hallonglasyr

125g frysta tinade hallon

1 dl sukrin melis (sockerfritt florsocker)

Gör så här:

1.  Sätt ugnen på 175 grader

2.  Smörj en springform (24cm) med kokosolja och bröa med kokosflingor

3 .Finriv potatisen. Häll av och skölj kikärtorna

4.  Mixa kikärtor med olja i matberedare. Blanda mandelmjöl och bakpulver i en annan bunke. 

5 .Vispa ägg, sötning och vaniljpulver pösigt med elvisp i en separat bunke.

6 .Blanda ner potatis, kikärtsmos, limeskal och limejuice och mandelmjölsblandningen  i äggvispet.

7. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kakan svalna i formen.


Hallonglasyr

Mixa hallonen och pasera genom en finmaskig sil. Blanda med sukrin melis. Bred över kakan. Låt stelna i kylen en stund. dekorera kakan med hallon, Citronmeliss/mynta och sukrin mellis.


Servera med en klick grädde eller vaniljglass!

Lycka till med baket och trevlig fortsättning på helgen!


//Mirre


Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång