Lingonfrallor
10.12.2019
![](https://9daba5f526.cbaul-cdnwnd.com/db851ff91ade3006eddd3a18918cb671/200000213-f3500f3502/9FFEB295-1297-4AB6-88F5-44BE6631D72F.jpeg?ph=9daba5f526)
Dessa härliga lingonfrallor serverades till frukost idag! Dom är bakade på rågsikt och dinkel, helt laktosfria dessutom. Gjorda på havremjölk. Lingonen gör att dom blir saftiga och goda! Rika på vegetabiliska fetter.
ingredienser:
ca 20 st ugn 225 grader
50g jäst
2,5 dl vatten
2,5 dl havremjölk
2 tsk salt
1/2 dl honung
2 dl lingon, färska eller frysta
3 msk culinesse flytande margarin
3 dl rågsikt
11 dl siktat dinkelmjöl
Gör så här:
Smula ner jästen i en bunke. Häll i vatten och havremjölk och rör om tills jäste löst upp sig. Tillsätt salt, honung, flytande margarin, lingon och till sist rågsikt och dinkelmjöl. Knåda i hushållsassistent eller för hand 10 min tills degen är elastisk. Den ska vara lite klibbig. Låt jäsa under bakduk 30 min. Ta upp på mjölat bakbord. Dela i två delar och rulla ut två längder. Dela varje längd i 10 Bitar. Rulla till frallor lägg på en plåt. Låt jäsa 30 min. in i ugnen 10-15 min i 225 grader. Låt svalna på galler.