Kalljästa dinkelfrallor med röda linser
Starta dagen med dessa proteinrika dinkelfrallor!
Dinkel eller spelt som det också kallas, är ett gammalt sädeslag. Det har högre proteinhalt och mer smak än vanligt vete.

Ingredienser 25 st:
1 dl torkade röda linser
25 g färsk jäst
5 dl kallt vatten
2 dl havregryn
8 dl siktat dinkelmjöl
1 1/2 tsk salt
1 msk olivolja
1 msk vallmofrön
mjöl till utbakning
Gör så här:
Skölj och blötlägg linserna i en skål. Låt stå över natten ca 10 tim. Rör ut jästen i vattnet. Häll i havregryn,mjöl, salt och olja. Degen ska vara lös. Låt jäsa under bakduk över natten ca 10 tim. Häll av linserna och låt rinna av. Stjälp upp degen på väl mjölat bakbord. tryck ut degen till en fyrkantig platta. Strö över hälften av linserna och vik ihop. Strö resten av linserna tillsammans med vallmofrön på plattan och dela 25 bitar. Lägg på plåt och låt jäsa i 1 tim. Grädda i mitten av ugnen i 250 grader i 10-12 min. Låt svalna på galler.
Recept med inspiration från www.icabuffetidning.se