Tekakor med vita bönor

17.03.2019

Bönor av olika slag är både gott och nyttigt att använda i matbröd! Här är ett recept på tekakor som jag gjorde idag. 


20 st

ingredienser: 

1 förp (380 g) kokta vita bönor

2 dl ljummet vatten

25g färsk jäst

2 msk olivolja

2msk flytande honung

1 tsk salt

2 dl fullkornsdinkel,

4 dl siktat dinkelmjöl.

Gör så här: Mixa bönor och vatten till en jämn smet. Mixa i jästen. Blanda bönmixen med övriga ingredienser i en bunke och arbeta ihop till en lös deg. Låt jäsa i rumstemperatur i ca 2 timmar. Baka ut till tekakor ca 10 cm i diameter. Nagga och jäs på plåt i ytterligare 1 tim. Grädda i ugnen i 250 grader i 10 min. 

Recept och inspiration från www.icabuffetidning.se  

Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång