Första rabarberskörden!

Igår var det dags att skörda vårens suraste primör rabarbern! I vår familj tycker alla om att odla, speciellt ätbara saker och det blir lite som en högtidsstund när det ska skördas, hela familjen är samlad ute i det gröna! Rabarber är egentligen en grönsak som i upphettad form innehåller hög halt av antioxidanter som är bra för immunförsvaret. Igår gjorde vi en sommrig rabarberpaj i solskenet! Ett perfekt supergott och nyttigt mellanmål!
Rabarberpaj
pajdeg:
1 dl mandel
8 dadlar
1 dl riven kokos
2 dl havregryn
1 tsk salt
1 msk kokosolja
ev lite vatten
Fyllning:
6-8 stjälkar rabarber
4 jordgubbar
4 tsk kokossocker
4 tsk honung
Gör så här:
Mixa mandeln till ett mjöl. Tillsätt övriga ingredienser och mixa ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform smord med kokosolja. Spara lite deg att smula ovanpå pajen Skala rabarberna och skär i små bitar. Skär jordgubbar i skivor och ligg i pajskalet. Strö över socker och honung. Sätt in i ugnen i 200 grader i ca 15 min. Servera med kvarg eller glass.