Första rabarberskörden!

12.05.2019

Igår var det dags att skörda vårens suraste primör rabarbern! I vår familj tycker alla om  att odla, speciellt ätbara saker och det blir lite som en högtidsstund när det ska skördas, hela familjen är samlad ute i det gröna! Rabarber är egentligen en grönsak som i upphettad form innehåller hög halt av  antioxidanter som är bra för immunförsvaret. Igår gjorde vi en sommrig rabarberpaj i solskenet!  Ett perfekt supergott och nyttigt mellanmål!

Rabarberpaj

pajdeg:

1 dl mandel

8 dadlar

1 dl riven kokos

2 dl havregryn

1 tsk salt

1 msk kokosolja

ev lite vatten


Fyllning:

6-8 stjälkar rabarber

4 jordgubbar

4 tsk kokossocker

4 tsk honung


Gör så här:

Mixa mandeln till ett mjöl. Tillsätt övriga ingredienser och mixa ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform smord med kokosolja. Spara lite deg att smula ovanpå pajen  Skala rabarberna och skär i små bitar. Skär jordgubbar i skivor och ligg i pajskalet. Strö över socker och honung. Sätt in i ugnen i 200 grader i ca 15 min. Servera med kvarg eller glass. 


Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång